onsdag 7 juli 2010

Litet äventyr


www.jagareforbundet.se

Lisbeths sambo Thomas berättade igår om en händelse på kvällspromenaden häromdagen:

Han var ute med de tre tikar som bor där nu; Dippen, Ditte och Citrus. Thomas går alltid med hundarna lösa. Plötsligt kastade sig Citrus in i ett buskage. Det blev ett väldigt liv och Thomas förstod att det var en grävling som försvarade sig! I samma ögonblick stack Dippen och Ditte till Citrus undsättning.
Grävlingen var i ett dike med en dagbrunn rakt under gångvägen så Thomas kunde gå fram och se det hela uppifrån - belyst av sin ficklampa.
Thomas berättade att nu när det var tre hundar så blev grävlingen uppenbart förvirrad och visste inte vem han (eller hon) den skulle gå på. Tikarna hade omringat grävlingen och skällde på den allt vad de kunde. Den lille stackaren hade ingen stans att ta vägen mer än bakåt och där var det bara en dagbrunn med galler för.
Nåväl - Thomas kommenderade hundarna att gå undan vilket de faktiskt gjorde (!) och grävlingen flydde upp för backen in i skogen. Thomas hörde hur den grymtade eller gryffade hela vägen.

Hela historien var över på "några sekunder" och hundarna gick helt helskinnade ur äventyret. Hoppas att grävlingen också klarade sig med bara förskräckelsen!
Men att de är så modiga våra små raggmuffar! De som är så gosiga och snälla vanligtvis!
Tydligen har de lite gener kvar från sina anfäder i alla fall!

(nu hoppas jag att T - som ju var med om själva händelsen - redigerar historien om det är några sakfel)

1 kommentar:

Bettan sa...

Tror nog att du fått det rätt, förutom en sak... "Lille"?? Den var större än våra raggsockar.. Men sjutton vet om en grävling kan bli ettrigare än dem..? ;)