torsdag 22 december 2011

Kurs i klickerträning/shaping!!!

Jag har varit i kontakt med Jenny Marek angående en kurs i klickerträning för oss cairnterrierägare.
Att träna med klicker är en jätterolig tränings- och aktiveringsform där man genom enbart positiv förstärkning "shapar" fram beteenden hos hunden. Hundarna brukar tycka att det är väldigt roligt och utmanande och en stor del av träningen går ut på att hunden själv får räkna ut vad som ger positiv feedback från matte/husse - naturligtvis genom att vi underlättar för den att göra rätt saker.

* Vi kan vara 6 deltagare i gruppen.
* Vi träffas 4 gånger och varje tillfälle är 1,5 timme förutom första gången då Jenny har en teoretisk genomgång i klickerträning och dess grunder vilket tar ca 2 timmar.
Den första, och evt även den andra gången, är vi uppe på i Kungälvs Djurkliniks lokaler. De två sista gångerna är vi utomhus om inte vädret är för bedrövligt. Evt kanske vi kan hyra/hitta en träningslokal de gångerna.
* Dag som gäller är lördag eller söndag - vi får själva välja om vi bestämmer oss ganska snart. Även så tiden.
* Kostnaden är 900kr/person
*Kursen kan börja den sista helgen i januari (om vi hinner få ihop ett träningsgäng till dess)

Maila mig om ni är intresserade.Vänta inte för länge för efter julhelgen kommer kursen att läggas ut på Cairn i Väst - innan dess har förstås Hipperdippare företräde!
Om ni föredrar någon särskild tid eller dag så skriv det i mailet så får vi se om vi kan få till det så det passar de flesta av oss.

Vill ni veta mer om Jenny så kika här: Nosvis Klickerkunskap

God Jul allihopa!
Marianne

Inga kommentarer: