lördag 11 februari 2012

Vinteride

Ja, det känns som om jag egentligen skulle vilja gå i ide som en björn - bara ligga hemma i sängen eller soffan och inte göra något förrän våren kommer! Fast hundarna har alls inte den längtan! De är vildare än någonsin! Särskilt ungherrarna förstås...


Detta är inte vår bästa tid kan jag säga - Riff och Rollo vill göra något hela tiden vare sig vi är ute eller inne medan jag då helst inte vill göra något. Riff och Rollo drar som sjutton i kopplena och vill kissa och nosa överallt (mycket löptikar?) vilket gör mig sur och bara får mig att vilja gå hem igen! Kola är snäll hon och försöker kompensera för killarnas ohyfsade sätt.
Riff är dessutom i värsta odågeåldern och gillar att göra det han vill vilket inte inbegriper att komma på inkallning när vi är ute i skogen! Och så älskar han att hälsa på folk vilket flera gånger nu har lett till att han sticker efter trevliga människor även när de är långt utom synhåll. Vi har lite att jobba på om man säger så!


Så inte ens om man är en erfaren hundägare går allt på räls alla gånger! Men erfarenheten ger i alla fall lite tröst i att man vet att dessa tider kommer att gå över - kanske fortare än man tror!
Det handlar mest om att ta ett steg tillbaka och inte ge unghunden för många möjligheter att göra fel och i stället inrikta sig på att få till riktigt bra situationer vid några väl utvalda tillfällen.
Och förstås att försöka hålla eventuell irritation i schack!


Vad har hänt mer här i Mölndal då!?
Jo, jag har bytt bil! Hämtade den här trevliga bilen för en vecka sedan:Det är en Hyundai I30 kombi 2010. Den känns väldigt trevlig än så länge måste jag säga!
Min Skoda började visa tecken på att vilja ge upp inom en inte alltför avlägsen framtid så det kändes lämpligt att byta innan det var alltför sent! Tiden med Skodan har gått väldigt fort - det har känts som om den var ganska ny men nu i vinter gick det upp för mig att den faktiskt var tio år!
Hyundai'en känns verkligen som ett steg upp i komfort mm och dessutom är den riktigt snygg! Silvermetallic är väl inte riktigt en favoritlack men köper man begagnat så finns det viktigare saker att se till än just färgen. Nöjd är jag i alla fall!

Datorn lade av samtidigt som jag gick i bilköpartankar! Även den var gammal - egentligen uråldrig i datamått mätt! Det passade ju på sätt och vis bra när jag ändå behövde ordna finansiering till bilköpet!
Så nu har jag en ny och fin och häftig dator! Det blir det när min föredette Ingvar hjälper till att välja men jag litar helt på honom vad gäller datorer! Skönt att ha en bra rådgivare!
MEN problemet är att jag tappat alla mailadresser!
Skicka gärna ett mail till mig så att jag kan göra en ny adressbok!

Inga kommentarer: