måndag 11 april 2011

Dräktiga tikar...

... gör lite som de vill!



  • När man är ute på promenad så går de plötsligt rakt ut på gatan för att de såg något där - eller på andra sidan - som de ville titta närmare på (ätbart?).

  • Dräktiga tikar äter dessutom allt de kan komma över; alla former av det vi helst inte vill nämna med ord att våra hundar petar i sig men som börjar på "b" och slutar med "s", pappersnäsdukar, olika saker som ligger på gatan i någon slags förpackning typ i en gammal yoghurtburk eller i ett godispapper mm, äppleskruttar, saker som ligger på marken vid busshållplatspapperskorgen.... ja, mina tikar äter allt detta även i vanliga fall men när de är dräktiga är det det enda de tänker på ute på promenaden.

  • Dräktiga tikar lämnar plötsligt bästa tiggplatsen när man äter middag vid soffbordet! För att gå ut och slicka eventuellt stekskvätt från golvet framför spisen - noga!

  • Dräktiga tikar sätter sig med någon decimeters avstånd från en och säger "hrrrmfff!" när man äter sin ostmacka när vilken annan hund som helst skulle veta att det är dödsstraff på att tigga så uppenbart och att ens sitta närmare än en meter när matte käkar.

  • Dräktiga tikar förvandlas plötsligt från att normalt vara en generös och vänlig själ som gärna delar soffan med sina hundkompisar till en attackerande bitch om någon oförhappandes stör henne där hon ligger och sover.

  • Dräktiga tikar tycker helt plötsligt att världen är hennes och att okända hundar som kommer närmare än fem meter bör passa sig om de inte vill förintas. Detta gäller även hundar som skulle kunna äta cairnterriers till lunch...

  • Dräktiga tikar blir också mysigt inåtvända och lugna och lite upphöjda och tycker inte att det är värt att sänka sig till vanliga, världsliga aktiviteter som tidigare var nödvändiga (skälla på grannarna) eller roliga (skälla på grannarna och jaga skator).

  • Dräktiga tikar blir otroligt kelna och njuter extremt av att få lite gos. Eller gärna gos hela tiden - omväxlande med lite ryggmassage.

  • Dräktiga tikar vill gärna sitta och titta en i ögonen och kommunicera vad det nu kan vara - ofta är det nog "Kan du klappa mig lite till!?".

  • Dräktiga tikar stönar mycket; tex. när valparna trycker på, när de vill ha lite ost, när de vill att man skall kela, när de tycker att man skall gå lite saktare så att de hinner nosa efter det där ätbara som säkert finns i gräskanten.

Och sist men inte minst: dräktiga tikar blir tjocka - riktigt tjocka! Och de tar inte illa upp det minsta om man kallar dem "fläskkotlett" eller "din lilla tjockis" utan tar det för vad det är: lite positiv uppmärksamhet!

3 kommentarer:

Anna sa...

Hahah vad roligt ;)

Bettan sa...

Aaaahaha, huvudet på spiken!
Men Thomas sa så här: Hm, konstigt, då är nog Ditte dräktig hela tiden... ;D

Kram, du är underbar syrran! :D

Anneli sa...

Ha, ha,ha... Kul!!
Kram och grattis, förresten!! :)