söndag 15 juli 2007

Rapport från valphagen

Nu har det gått mer än en vecka sedan senaste rapporten (FY oss!). Men det har varit fullt upp med födelsedagar, utställningar, besök och annat. Å andra sidan sägs det väl att den som väntar på något gott får ofta vänta länge! Hmm.... eller hur var det man sade.

Valparna växer och frodas. De börjar allt mer visa sina olika personligheter men faktum kvarstår - de är väldigt, väldigt lika! Än så länge måste man bara säga att de har ett ljuvligt cairnterriertemperament - inte för mycket men heller verkligen inte för lite.
De är väldigt driftiga och nyfikna - Lisbeth har redan fått sätta för luckan till valphagen eftersom de klänger sig ut genom den. Tidigare än våra tidigare kullar vad jag minns. De är alla väldigt sociala - både med människor och hundar. De är redan duktiga på att umgås med våra vuxna hundar och vet för det mesta när gränsen är nådd. Men sedan är våra vuxna hundar också väldigt pedagogiska och tålmodiga.

Fred har åter tagit det till sin uppgift att fostra valparna och håller sig i närheten hela tiden. Kola är framtidens lektant - väldigt spännande tycker valparna! Men också lite läbbig när hon blir för yster! Å andra sidan tycker Kola också att valparna är lite läbbiga när de ger sig på henne - hon vill ju både leka och vara försiktig samtidigt vilket inte är så lätt. Ditte är en fantastisk mamma även om valparna nog blir lite frustrerade nu när hon börjar tycka att de inte skall tutta på henne mera. Hon leker med dem men hoppar upp någonstans när de får för sig att de vill dia. Men de får allt snutta på henne lite då och då fortfarande.

Bildkavalkaden idag visar valparna i sitt esse! Det är mycket bus och utforskande... det är dragkamper, vilda jakter och brottningsmatcher.... och en del kel med oss människor!
Valparna är härligt framåt och orädda med mycket kamp- och leklust. Det är härligt att få umgås med dem!

Alla bilder är klickbara för större format!

Söta flickor


Klättrar på Lisbeth


Hälsar på morfar Fred


Vi börjar bli riktigt busiga!


Vi drar i kameraremmen...


Vi springer efter Fred


Vi äter skor - eller äter skorna oss?


Vi torterar varandra - och Fred!


Men vi vet hur man egentligen skall umgås med Fred!


Vi vill UT!


Fast ärligt talat räcker inte orken hur länge som helst ännu.


Nästa gång hoppas vi att kunna få in lite bilder från när valparna är ute. Dvs vi hoppas att det blir bättre väder snart!
Förresten! Alla valparna är jätteglada och stolta över pappa Ivan som tog sitt första Cert på utställningen i Tvååker i lördags! Jag (Marianne) och Lisbeth är lika glada vi - men inte så överraskade eftersom vi vet hur snygg han är! Att han har ett härligt temperament vet väl alla!? ;)
GRATTIS Ivan och Pia och Tommy på Olsåkers Kennel!!!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marianne och Lisbeth!
Så glada vi blev över uppdateringen och alla ljuvliga foton. Grattis också till pappa Ivan för pris, jättekul!!!
Vi är nu tillbaka i Danmark efter några dagar i Tyskland. Idag är det jättevarmt och soligt, nästan lite för varmt, aldrig blir man nöjd *s*. Nu börjar snart nedräkningen till Hugos hemkomst och vi ser framemot det med spänning. Ha det så gott alla!
Hälsningar
Berit och Lennart

Marianne sa...

Hej Berit och Lennart!
Skönt att ni har det bra på er semester - den är ju snart slut och då väntar tidiga morgnar och mycket valpkiss!
Dvs OM vi kan släppa någon valp ifrån oss (inte helt säkert)! ;)
Ha det gott!
Marianne

Anonym sa...

Nästa gång jag kommer får ni hålla hårt i valparna! Jäklar va söta dom är...!!!

Camol sa...

Åh vad härligt att se nya bilder. Men hu vad de växer de små underverken, vi längtar så efter att hämta våran lilla tös

Sköt om er allihopa
Marie Bengt och barnen

Bettan sa...

Hej på er!
Jodå, det är full fart! Det som är så kul är att alla vildarna verkligen är just det - vilda! Det kommer bli jätteskönt när det bara blir en uppsättning tänder som jagar våra bara sommartår, men oj vad vi bävar över den dagen de flyttar!!
Och Carro: tassarna väck!!!! ;-D
Kram till er allihop!
Lisbeth