söndag 4 november 2007

Höst...

Ja, nu är det höst! I skogen är det härligt med alla färger och dofter som hör årstiden till. Men vissa nackdelar finns - lera, regn och tidig kväll.

Kanske är det lite sent påtänkt men jag skulle ändå vilja varna er med valpar för skogens delikatesser - svamparna! Ibland smakar valpar på även inte så nyttiga sådana vilket tyvärr kan leda till att man hamnar på Blå Stjärnan (och förstås än värre). Det var en eller två valpar förra året som åt sånt de inte skulle och blev sjuka.

Nu har även Citrus blivit trimmad. Hon var snäll och skötte sig riktigt bra - även om hon försökte slingra sig ur det hela mellan varven. Nu kom jag ihåg att jag hade en kamera också - det hade jag ju glömt när Hugo var här.

Precis som med Hugo kom det fram en något slankare valp när en del av "rocken" åkte av - även om Hugo allt tar rekord i pälsmängd!
Men visst är hon söt, lilla Citrus!

Nu är det dags att trimma resten också - Happy och Ludde... och kanske Bianca, om inte Marie har fixat det själv förstås.
Vi har tyvärr haft noskvalster. Både Lisbeths och mina hundar har gått omkring och nyst och snorklat något väldigt. Men nu har behandlingen tagit och nysningarna blir allt mer sällsynta. Men vi har liksom haft karantän här och inte kunnat träffa några andra hundar eftersom noskvalster är väldigt smittsamt.
Skall väl kanske tillägga att det är helt ofarligt med noskvalster och att det sägs vara väldigt vanligt. Ofta vet man inte ens att hundarna har det men ibland visar de som våra ett väldigt obehag, blir irriterade i slemhinnorna, drar in luft (snorklar) och nyser. Det finns olika behandlingar och den vi fick var Stronghold som också tar diverse andra parasiter. Så nu är våra hundar fria från löss, mask OCH kvalster - ett supermedel! (fast de hade nog varken mask eller löss förstås)

Det ryktas också om att det går kennelhosta runtom i Göteborg så var lite försiktiga med att låta hundarna hälsa på okända bekantskaper. De kan få kennelhosta även om de är vaccinerade men det brukar bli en lindrigare form då.

Vi hörs snart! Och hoppas att ni njuter av höstpromenaderna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gokväll!
Så fin hon blev lilla Citrus! Hugo är helt slut ikväll efter besök av Snoddas. Noskvalster har nog Hugo haft en släng av, men det har gått över nu. Visste inte ens vad det var innan jag läste bloggen. Hugo får mycket beröm på valpkursen. Han har ett jättefint temperament säger dom och det är ju ett jättegott betyg tycker stolta matte och husse *s*.
Imorgon blir det träning med lång löplina och sele. Hugo älskar det!
Pussar från Hugo och kramar från matte och husse

Marianne sa...

Hej Berit!
Förstår att Hugo får beröm så käck som han är!
Det kan mycket väl vara så att "noskvastren" helt enkelt var en hundförkylning - det visar sig på samma sätt. I så fall fick våra medicin i onödan.
Kram till er alla!