söndag 23 mars 2008

En vinterpromenad...

... blev det i år också! Ja, det har förstås blivit flera redan men ingen sån där riktigt härlig, kall och solig promenad. Men det blev det idag! Änggårdsbergen kryllade av folk, hundar och hästar. Det som annars brukar vara så lugnt och fridfullt. Men det var trevligt på sitt sätt med alla människorna - lite levande. På grillplatserna vid sjön var det fullt - det grillades korv och fikades i vintersolen.
Hundarna är så välartade (för tillfället) att de faktiskt kan gå lösa trots att det är många ute och rör sig. De kommer rusande i full fart och hoppar käckt upp på den sten jag pekar på när jag ropar "Upp på stenen!". Mest för att de får godis förstås - men vad spelar det för roll så länge de lyder!
Kola rusar annars som en tokig runt, runt i skogen. Man kan inte tro att hon snart fyller två år. Hon uppför sig just nu mer som om hon vore ett - om ens det. Alla tre äter hästbajs (och lite annat) som tokiga, vilket brukar vara ett säkert vårtecken.

Här är några bilder från dagens promenad:


Kola - med blicken full i bus




Dippen på tunn is! Hon tassar så försiktigt - isen var verkligen väldigt tunn och hon tyckte nog att hon gick på vatten. Att isen inte brast var rena miraklet och jag höll i kopplet så att jag skulle kunna hala in henne om hon gick igenom. Fast det är ganska grunt just där i och för sig! ;)


Tre cairnrumpor.... nosar efter möss (?) vid en rotvälta.

Nu hoppas i alla fall jag att VÅREN kommer på riktigt! Nu vill vi ha det varmt och grönt och soligt!

God fortsättning på påsken önskar jag och tjejerna er alla!
***

1 kommentar:

Anonym sa...

Hälsningar från Hugo som också gillar Upp på stenen *s*. Bara det att han förekommer oss och hoppar upp på alla stenar han ser i förväntan om en godisbit *s*.

Vilken toppenhelg tycker Hugo, snö varje morgon och full fart ner med nosen i snön och så jaga, jaga *s*.

Vad matte och husse tycker om snön skall vi nog inte skriva här, men ok gillar Hugo det så får vi gilla läget också, så är det bara numera *s*.

Ha det gott alla!
Hugopussar och så kramar från matte och husse