tisdag 23 mars 2010

Bra och dåligt i veckan som gått!

Bra nummer 1:
Jag har känt fosterblåsor i Citrus mage vilket förstås innebär att hon är dräktig!
Nu knackar vi i trä och håller tummarna för att det skall födas ett gäng friska valpar här i slutet på april!

Bra nummer 2:
Vi har skaffat en egen domän med mer plats = mindre jobb för mig när jag pysslar med hemsidan samt en lättare hemsidesadress!

Den nya adressen är www.hipperdipps.se

Det är inte så mycket nytt på hemsidan förutom att "Planerade kullar" och Rollos sida är uppdaterade. Vi får se om vi hittar på något mer framöver - Citrus foton är ju väldigt gamla men det kanske inte är läga att ta nya nu framöver eftersom hon väl kommer att tjockna till allteftersom. ;)

Den dåliga:
Rollo är sjuk. Han blev väldigt hängig i söndags kväll och jag var rädd att han ätit något väldigt onyttigt ute i skogen. Han blev dock inte sämre under natten men inte bättre heller.
På måndag eftermiddag åkte vi till veterinären som undersökte allt som man kunde fundera över. Vi funderade över förgiftning, infektion, fästingburen sjukdom och ryggskada... det fanns dock inget som solklart pekade åt något håll. Blodproverna pekade mot en infektionsbild och de droppar urin vi lyckades få hade proteiner mm - blod.
Veterinären landade alltmer i att det ändå var en infektion någonstans och skulle kika en gång till i halsen. "Oj"! sade han! Vad han såg var att tandköttet blödde överallt - ordentligt!
Så tankarna gick igen mot att Rollo kanske ändå fått i sig råttgift. Men det fanns ändå inget entydigt utan efter konsultation bestämde man sig att behandla mot både infektion och evt råttgiftsförgiftning.
Så nu äter Rollo antibiotika och K-vitamin. Febern hade sjunkit lite när jag tog den i eftermiddags och jag såg inte blod på tänderna när jag kikade i munnen. Man märker dock att han har ont i munnen och kanske i resten av kroppen också. Han är gnuttans bättre men mest vill han ligga och vila.
Så vi hoppas att det "bara" är en infektion och att antibiotikan biter på den och om han fått i sig råttgift så hoppas vi att det bara var lite - och att behandlingen sattes in tillräckligt snabbt! Både jag och David är fortfarande oroliga men i alla fall mindre rädda än vad vi var i söndags kväll och inte minst igår. Rollo är ju i alla fall tillräckligt bra för att vara hemma och han äter - om än med lite tvekan. Det kunde vara mycket värre!

2 kommentarer:

Helene sa...

Men fy vad läskigt med Rollo! Vi håller tassar och tummar för att han blir kry snabbt.
Spännande med Citrus, håller tassar och tummar där med :-).
Kram Helene och Leia

Katarina sa...

Hej!
Hoppas att Rollo snart är på bättringsvägen. Vi saknade er på agilityn i onsdags.

Katarina o Clova