lördag 29 maj 2010

Valparna 5 veckor

I dag fyller småttingarna 5 veckor! Och ni ska veta att denna veckan har det hänt väldigt mycket. Först och främst flyttade de ner i valphagen, vilket var en stor händelse i deras liv. Nu är det verkligen full fart på dem. Efter alla vurpor i början av veckan är de ganska duktiga på att hålla styr på tassarna - även om det går lite för fort emellanåt med en volt som följd. :)

De får smakportioner av riktig mat, några gillar det mer än andra, och Citrus hoppas hela tiden på att få sista slatten. Hon underkastar sig glatt valparnas överfall på hennes juver om hon bara får smaka lite valpmat.
Och det är nog inte roligt att dia vildarna nu . Den här veckan har nämligen tänderna kommit, många tänder. Och väldigt vassa tänder! De av er som har träffat på en liten valp, vet att det kan göra ont att gosa med dem nu. Alla utskjutande kroppsdelar gör man klokt att hålla undan - näsan, haka, fingrar och tår är eftertraktade byten för en liten valp med kli i munnen.

Att det är små terriers visar de redan! Dragkamp med mattes byxor, mathandduken, tröjärmar och strumpor är det roligaste som finns just nu. Och förstås, busa med syskonen.

Idag var de uten en liten stund i trädgården. Väldigt roligt tyckte de, och gräs är visst gott! Har tyvärr inga bilder, Marianne höll i kameran så hon får lägga ut några.. ;)

Esther, Elvis, Eamon leker i...
...valphagen
Elvis, den lille ljuse hanen
Esther, lilla tiken
Emmet, den mörke hanen



Inga kommentarer: