torsdag 23 augusti 2007

Huga, tiden...


..räcker inte riktigt till just nu. Heller. Har visst sagt det förut.. ;)
Men idag har jag faktiskt gosat lite extra med Ludde. Imorgon är det hans stora dag, då kommer Lasse och Maj för att hämta hem honom. Jättekul, men jag tror Citrus (och vi andra!) kommer att sakna honom - de busar precis hela tiden. Nåja, de sover och äter lite oxå.
De lär sig mycket just nu, framför allt genom att apa efter de stora. Det senaste är att fnysande och frustande rusa runt altanen på rått och/eller igelkottsjakt. Vi har någon typ av djurbo under brädorna, vilket framför allt Fred och Dippen tycker är fruktansvärt intressant. Fred kan stå blixtstill i över en timme, med blicken riktad mot ett hörne. Antar att han hoppas att det ska ploppa upp en råtta, men som tur är både för råttan och oss andra, håller de små djuren sig undan... Och det är detta som även småttingarna har upptäckt. Deras uthållighet sträcker sig ju tackolov bara några sekunder, men ibland drar de stora runt flera varv i högsta fart och då hänger de små gärna på! Ni anar inte hur knäppa de ser ut allihop! :-)
Ludde är tyvärr inte det minsta rädd för kompostgallren, utan försöker gärna flytta på dem så han kommer ut på gräsmattan. Nu har vi fått ställa den tunga träfåtöljen mot gallren på altanen, annars rymmer han. En påhittig liten kille, på många sätt! lasse och Maj kommer att få händer och fötter fulla!

Fullt drag i trädgården

Mor och son

Fred hoppas på råttmiddag...

...men att vänta på smakbitar när husse äter ger säkrare utdelning!

Tre generationer i soffan!

Inga kommentarer: