fredag 20 mars 2009

Valparna 6 veckor!

Först vill jag bjuda på två underbara bilder!

Njuter i vårsolen! (tryck på bilden så blir den större)


Nyvakna


Nu är valparna vakna långa stunder varje dag. Egentligen är det väl så att de sover mellan sina vakna stunder nu. Innan sov de mest och vaknade till då och då.
De är också väldigt aktiva och nyfikna! Följer med överallt dit jag går. De vill titta på allt jag gör och helst också bita i undersökningsivern. Det går knappt att gå nu - valparna är precis runt fötterna hela tiden - så man får fösa sig fram.... eller gå och lyfta fötterna högt vilket är lite vådligt för någon gång måste ju foten ner igen och då är det oftast en valp eller tre där.... ett annat sätt är att sätta god fart och försöka lämna valparna bakom sig. Det går ibland men det blir allt svårare alltefter valparna blir snabbare.

För snabba är de nu! De far runt soffan i hög hastighet. Ofta hör man små dunsar - det är när de slår huvudet i elementet. Aj, aj... Men så småningom lär de väl sig att hålla ner huvudet när de springer.
De blir allt mer hårdhänta i lekarna med varandra också - man hör ofta små pip och ibland skrik när de är ute. De nya tänderna är bra att ha, tycker valparna. I alla fall när man testar dem på andra! Det är lustigt för de ger sig inte på Kola och Ginny med tänderna lika hårt som de gör på sina syskon och oss människor. Uppenbarligen kan de hålla igen - om de måste.

Här går det vilt till;


Bakom gardinerna i balkongdörren har blivit en favorit! Där leker de och dit hämtar de även olika leksaker och ligger och tuggar på. Det är jätteskönt att sova där också - på de mjuka täckena.

Lilla vetefärgade tiken kikar fram. Jag tror att hon just skall jaga efter ett syskon!


När de sover och när jag inte är hemma eller kan ha koll på dem så får de vara i valphagen. De tycker att det är ganska tråkigt att vara där dock - det pips friskt om de ser någon som eventuellt skulle kunna ta ut dem! Annars roar de sig med att slita sönder tidningarna där inne. Det kan se ganska bedrövligt ut på morgonen eller om man varit borta några timmar!

Än har ingen lyckats ta sig ut men det kommer nog snart!
(fr vänster; vetefärgade tiken, röda hanen och stora, röda tiken)


Nu funderar jag över om vi kanske snart skall ge oss ut och prova på koppel och halsband och kanske åka bil lite. Blir det fint väder så åker vi kanske till Lisbeths trädgård och släpper loss!

Under helgen kommer jag nog att sätta in bilder på hemsidan med stå-bilder på valparna. Men det är alltid lite knep och knåp när man håller på med hemsidan så det får bli när jag hinner.

Ha en härlig helg allihopa!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att det gick så bra för valparnas pappa i helgen!
Nu är det inte lång tid kvar med underverken... vad tiden går!
Kram Helene och Leia

tinajo sa...

De är så charmiga - bilderna på hemsidan var också fina. Nu börjar det närma sig minsann! :-)

Bettan sa...

Haha, jag förespråkar släp/fös metoden - det är ju synd att krossa en och annan valp vid fallet som annars är garanterat!
Btw, Ditte blir jättefin och det tycker hon själv oxå. Hon kråmar sig som en katt och tjuter som en vrg varje gång det går förbi en snygg hane - för det kan väl inte vara så att höglöpet påverkar?? ;9

*krammen*

Ulrika sa...

Men ååå som de växer!! Otroligt söta små raggisar!

Kramar från Ulrika & Morrten