tisdag 22 juni 2010

Idag har vi varit och besiktigat och vaccinerat valparna. Som vi trodde var de kärnfriska förstås!
De var väldigt duktiga i bilen, sade Lisbeth. Helt tysta!
I morgon flyttar första valpen hemifrån och sedan två till innan midsommar. Sedan blir det tyst och tomt hemma hos Lisbeth - bara lille Elvis är kvar ett tag till.

Ett foto från i lördags. Valparna är väldigt förtjusta i Rollo och gör allt de kan för att få leka med honom - och härmar efter honom när han spatserar runt. Rollo är väldigt snäll mot valparna med ser ut att vara lite besvärad av all uppvaktning. Han ser ut som om han är rädd att ta sönder dem! Men det är verkligen inte några porslinshundar dessa småglin!



Idag kom jag på att jag borde kolla vilka inställningar jag har på kameran - har liksom lite glömt det! Och det är väl inte så konstigt att fotona inte riktigt hållit den kvaliteten jag tänkt mig.... har man nu en kamera som skall ställas in så kan det ju vara bra att göra det också! Nu får jag läsa på och träna förstår jag.

Skickar också cyberkramar till Mia och Gösta och inte minst Solo!
Solo har under flera veckor fått antibiotika för misstänkt borrelia. Hon har haft ont och haltat på alla ben. Men det verkade inte som om antibiotikan gav önskad effekt så deras husveterinär rådde dem att söka specialist.
I går blev Solo inlagd för provtagning efter att ha haft en riktigt jobbig helg då hon alls inte mådde bra. På eftermiddagen ringde Mia och berättade att Solo diagnostiserats med livmodersinflammation och just låg på operationsbordet.
Vi får höra idag om hon har blivit såpass bra att hon fått komma hem.
Stackars lilla Solo!
Livmodersinflammation brukar ofta vara väldigt svår att diagnosticera eftersom tikarna oftast inte visar något - eller har någon feber - förrän det är riktigt illa. Och borrelia har just de symtom som Solo visat! Så varken husveterinären eller Mia och Gösta skulle kunnat göra något annat än de gjort - den saken är klar!
Men vi har sagt det nu (Mia, Lisbet och jag) att vi alltid skall fråga veterinären om de är säkra på att det inte är livmodersinflammation om någon annan tik blir sjuk på ena eller andra sättet.
Så många kramar till lilla Solo och förstås Mia och Gösta!

Inga kommentarer: