söndag 6 november 2011

En liten "retur"!

För första gången har vi fått tillbaka en valp - det är lilla Fiona (kallad Elsa) som har flyttat hem till mig igen.


Hon är en riktig sötnos och väldigt pigg och käck! Fast lite raggig och rufsig - det är verkligen dags för första trimningen!


Hon har varit väl omhändertagen i sitt gamla hem - det märker man! Hon är lydig och kommer för det mesta snabbt när man ropar "Hit!". Lite osocialiserad kanske, lite ovan vid nya miljöer - men hon verkar finna sig snabbt tillrätta och bara på några dagar är hon mycket mindre räddhågsen ute och går käckt fram och tittar på konstiga saker.
Både jag och Lisbeth är väldigt glada för att familjen som köpte henne inte väntade för länge med att kontakta oss. Vi har fått tillbaka en lika käck hund som vi lämnade och det lilla som hon kanske förlorat i att inte få riktigt så mycket tid, aktivering och omvårdnad som hon skulle haft verkar inte vara någon större sak att komma till rätta med.

Jag vet också att hennes matte är väldigt, väldigt ledsen just nu så jag kan hälsa från Elsa att hon har det jättekul här; leker med Riff hela tiden! Hon gillar förstås snälle Rollo (se bilden nedan) och fjäskar för mamma Kola som faktiskt tycker att det är ganska okej att få hem sin lilla dotter ett tag.
Och vi kommer inte att lämna henne till första bästa utan för Elsa är det bara bästa som gäller!
Nu skall hon först få bo in sig här ett tag - så att hon hinner landa och vi får utvärdera lite mer vem hon är nu när hon växt till sig lite.


Det lilla yrvädret ovanpå Rollo! Full fart nästan hela tiden! Ett litet kvicksilver!
Och emellanåt ligger hon hos mig och gosar! I sängen också!

Idag var vi ute i skogen och Riff och Fiona (Elsa) lekte som vildar! Man kan inte tro hur mycket spring det finns i valpben!
Så kom vi till en bäck. De andra hundarna hoppade vant över lite vid sidan om stigen där det inte är så lerigt och bäcken är smalare. Fiona såg ut som om hon aldrig sett något sådant här innan (fast det borde hon väl gjort) och så lade hon sig på mage och man såg att hon tänkte "Kära nån då! HUR skall jag klara detta! Oj, oj, oj - det går aldrig! Men jag VILL!"
Och så tog hon fart och sprang rakt igenom den allra värsta leran!
Och upp för backen efter oss! Hämtade Riff och drog med honom tillbaka ner till bäcken och så sprang de båda genom leran! Och en gång till! Det var roligt!! Fiona/Elsa var på väg för ytterligare en omgång men då lyckades jag få stopp på henne!
Kan väl säga att det var två valpar som fick duscha när vi kom hem!

2 kommentarer:

Kennel Cusag sa...

For en søt liten jente!! :D

tinajo sa...

Så fin hon är! Hade vi haft råd med hunddagis för två så hade jag nog kommit galopperande - men det hade förstås blivit liiite förvirrat med TVÅ Elsor här hemma..! :-D