tisdag 27 januari 2009

Kola-rapport

Redan tisdag och LÖN! Pengar är inte dumt - även om de försvinner från kontot nästan samtidigt som de kommer in. En kort sekund var de mina... sedan tog banken sitt och snart går resten till de andra... energibolaget (ingen reklam här ;) ), telefonbolagen och vilka de nu är som "gett" mig tjänster mm den senaste månaden.
Det är ett av många sätt man kan mäta tiden på - man vet att en månad till i ens liv har gått när räkningarna blir fler och fler i brevlådan.... eller när man betalt alla sina räkningar... eller när man närmar sig lönedagen igen (vilket oftast märks genom att kontot börjar bli skrämmande tomt).

Fast det finns säkert andra, trevligare sätt att hålla koll på den tid som går förbi....

... ett av dem är att räkna dagar som är kvar till beräknad valpning!
Fast det fungerar förstås bara om man har en dräktig tik - och det har ju vi! :D
(ta i trä)

Nu är det sådär nio dagar kvar till beräknad valpning räknat efter första parningen. Sedan kan det ju slå ett par dagar hit och dit... och kanske tog det inte förrän andra parningen och då är det några dagar till. Men det närmar sig i alla fall!

Kola mår bra och är fortfarande riktigt rörlig. Hon stönar på det där härliga "dräktig-tik" sättet när man tar på magen. Den är ju alldeles spänd och minsta lilla tryck får henne att släppa ut luften.
Inte för att vi trycker på magen så mycket förstås - det vore ju lite småelakt!

Hon är extremt matfixerad! Ute går hon och söker efter vad som helst som kan vara ätbart. Pappersnäsdukar har ju alltid varit en favorit och hon kikar i alla häckar i fall i fall det ligger någon trevlig sådan där... eller kanske lite kattbajs... Hittar hon en brödbit eller äppleskrutt så har man ingen chans att få henne att spotta ut - sådant sväljer hon så snabbt hon bara kan! Och i skogen finns det ju hästbajs och faktiskt också en del annat som vi inte vill prata om men som hon gärna petar i sig!

Hon börjar bli lite otympligare också - fast hon är ändå förvånansvärt rörlig och går gärna med på promenader. Lite saktare i uppförsbackar och inga språngmarcher dock... och de senaste dagarna märker jag att trappan tar emot så i kväll bar jag upp henne. Det tyckte hon var trevligt - men lite konstigt.
Häromdagen så fick hon för sig att hon skulle leka med Ginny. Då skulle hon göra den vanliga rusningen från köket, skutta genom hundsängen i hallen och sedan in i vardagsrummet och flyga upp i soffan. Fast det blev ett kravlande över hundsängens väääldigt höga kanter och flygturen upp i soffan blev lite misslyckad eftersom hon inte nådde riktigt fram! Tyngdlagen slog till så det krävdes lite kravel på slutet där också! Men det var roligt ändå!
Och ännu roligare för oss förstås!!

För några veckor sedan tyckte jag att hon var skrämmande tjock men på senare tid så har jag inte tyckt att det var så farligt ändå. Vi vill ju inte ha hur många valpar som helst!
Men i dag tog jag foton på magen och jämförde med Ginny-kort från just nio dagar före hon valpade - och de ser faktiskt ut att vara ganska jämnstora.




Nu är det ju svårt att avgöra hur det verkligen är utifrån bilder - lite vinklar hit och dit o/e lite olika ljus kan ju göra stora skillnader.
Och jag vet ju att det var nio dagar kvar för Ginny på kortet men jag vet ju inte hur många dagar det är kvar för Kola. Några dagar hit eller dit gör också stor skillnad.
Fast dräktig är hon - det är det ingen tvekan om. :)

11 kommentarer:

Katarina sa...

Hej!
Så mysigt det ser ut med valpmagen - och Kola ser ut som om hon är rätt stolt över den...Hoppas allt går bra vid nedkomsten.

Mvh Katarina o Clova

Anonym sa...

Ja, hon är nog ganska nöjd - känner sig lite speciell! Tack för lyckönskningen!
//Marianne

Anonym sa...

Bara NIO dagar?! Jisses..
Vi håller alla tassar och tummar för att det går bra. :D
Kram

Anonym sa...

Nej, idag är det bara 7 dgr kvar! ;)
Kram M

Bettan sa...

Haha, är det DÄRFÖR du petar henne på magen hela tiden???? ;)

*krammen*

Anonym angivare

Anonym sa...

Ahaaa... jag trodde att du hade förstått att hon var dräktig!
Kram
M

Bettan sa...

Nja, nje... jahaaa!! Trodde att du hade glömt att stänga matpåsen! ;)

*fullständigtförvirrad*

Anonym sa...

Vi håller också alla tassar och tummar för att allt skall gå bra! Så spännande med ett nytt gäng Hipperdippare :-).
Kram Helene och Leia

Marianne sa...

Vi tackar för tum- och tasshållning!
Och du kan få bli vår hedersHipperdippare Helene (ung samma som hedersdoktor men bättre ;) ). Och gärna komma och kika om ett tag.

Anonym sa...

Hejsan!

Vi åker till Sälen imorgon, men kommer att hålla kollen på Kola och håller tassar och tummar för att allt går bra.
Hugo är nytrimmad och fin nu och ser nästan lite valpig ut igen och uppför sig som en sån ibland också:-)).
Ha det så gott och Lycka till med valparna!
Kramar
Berit

Cecilia Levy sa...

Ojojoj, vad spännande! Hur många inneboende finns därinne månne?! Finns det något ljuvligare än en rosa mage i vädret? Ja, det förståss, alla små-magar på valparna som kommer ut se'n...
Här håller syrran Asta tassarna och vi tummarna.
kramar!