söndag 2 oktober 2011

Nu har hösten kommit!

Vilken härlig helg vi haft! Det har varit lite av det bästa både av sommar och höst!

Jag har varit dålig på att blogga ett tag - det blir så när man jobbar och har en massa aktiviteter på helgerna. Eller i alla fall lite aktiviteter och ett stort behov av vila!
Det har varit en del utställningar för Rollo och Citrus i år. Det har gått riktigt bra och vi har fått många placeringar. Det har varit en hård konkurrens den här säsongen med många fina hundar vilket ju i sig är väldigt kul! Det är härligt att se att vår ras håller en sådan hög standard!
Jag har varit lite ojämn i min handling - tappat lite emellanåt och särskilt när vi varit i bästa han- och tikklass. Lite synd när hundarna är såpass snygga att matte inte riktigt håller hela vägen. Det får bli bättring där!
Mia och Gösta har varit med på flera utställningar med Pepsi. Lite bättre har det gått men vi lutar åt att låta henne slippa - eller åtminstone vila ett tag från utställningar. Så fort hon går över plastbandet in i ringen så tappar hon sugen! Men all träning Mia har gjort märks ändå! Vi får se framöver!

Då och då har det kommit lite rapporter från F-kullen. Det verkar som om alla väl svarar upp mot det mattarna och hussarna förväntade sig och det är ju jätteskönt!
Men det var ju också ett härligt gäng valpar!
I helgen var Gordon och matte här för trimning. Gordon skötte sig alldeles utmärkt för att bli trimmad för första gången! Matte var också duktig och hjälpte till på ett mycket bra sätt!
Gordon och Riff fick också leka lite emellanåt vilket de båda tyckte var väldigt kul. När det kommit igång så är de väldigt jämspelta. Hoppas att de fortsätter tycka om varandra lika mycket sedan när de blir vuxna.

Riff (och även Gordon efter vad matte berättade) har nu börjat lyfta på benet!
Ibland går det jättebra men ibland är nog benen lite för långa och svåra att hantera så då blir det olika variationer på kissandet - bla att ta stöd mot någon av alla de häckar som finns i området.

Detta att hela tiden knö sig in i häckar kan dock ha sina sidor!
För några dagar sedan vill Riff inte titta med ena ögat efter kvällspromenaden. Jag sköljde ur ögat och tänkte att det skulle vara bättre till morgonen. Det var det inte så det blev till att åka till veterinären.
Ett sår på hornhinnan! Inte konstigt att lille Riff konstrade med ögat - det gör ju ont! Så nu ett tag framöver skall han ha tre olika ögondroppar ett antal gånger om dagen. Som tur är så tycker han inte att det är otäckt att få dropparna utan står helt snällt.
Att bli trimmad är en helt annan sak dock! Det tyckte Riff omedelbart var ett hemskt övergrepp! Alla valpar brukar konstra lite och efter en stund vill de ibland säga till lite grann. Riff väntade dock inte särskilt länge och han sa till ordentligt med en gång! Han blev riktigt arg! Nu dök den där lille tuffingen upp som jag och Lisbeth oroade oss lite för när valparna var små. Jag har undrat så vart den valpen tog vägen - Riff har nämligen varit väldigt snäll och hyfsat lätthanterlig sedan de andra valparna flyttade. Men nu visade han att han fortfarande hade "det"!
Jag delade därför upp trimningen och gjorde bara lite igår. Idag fortsatte vi och idag gick det lite bättre - han börjar förstå att jag inte bryr mig om hans protester men också att det egentligen inte är så farligt (om än kanske inte roligt).

Nu får vi se när resten av valparna börjar dyka upp för sin första trimning! De flesta i kullen hade ju inte någon särskilt luddig päls så ingen är nog jätteraggig ännu. Men i och för sig är det ju bara bra om vi inte behöver ta allt för mycket päls första gången!

Jag skriver nog i morgon igen för jag har lite kvar att berätta om!
Natti-natti!

Inga kommentarer: