tisdag 5 juni 2007

Liten resumé...

I natt kl. 3,15 föddes den valpen - en tik. Sedan kom de med mellan 20-60 minuters mellanrum. Ditte var en liten kämpe och tog det väldigt lugnt och fint. Vi hade lite problem med den andra valpen då den kom i felläge - med ryggen ner och ändan först. Men efter lite samarbete mellan Ditte och mig så kom den i alla fall ut - pigg och oskadd.

Valparna är ganska små och vägde mellan 143-160 gram men de är inte magra utan helt enkelt av en mindre storlek. Eftersom vi fick ett felläge så var det snarare tur att det inte var jättevalpar - då hade vi nog inte klarat det själva utan fått åka in till Blå Stjärnan.

Nu i kväll ser Ditte väldigt nöjd ut - om än lite trött. Valparna ser friska och fina ut - det är full fart på dem och de diar bra. Så nu får vi hoppas att det fortsätter så framöver - det är ju alltid lite känsligt i början.

En närbild på en knappt fyra timmar gammal valp (hur söt som helst!):


En liten särskild hälsning till er som står i valpkö:
De närmaste dagarna ser vi så att alla valpar mår bra och är friska. Framåt slutet av veckan så börjar vi tag tag i kölistan och hör av oss till er allteftersom.

Ha det gott på 6'e juni!

** *** ***

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er!!
Grattis!! Skönt att höra att det gick bra. :) Tänkte på er och skulle ringt om inte Lisbeth hunnit före - var ju så nyfiken. Vappisarna är ubderbara. Blir nästan valpsjuk, men näääää.... :)
Vi hörs!!
Kramar/Anneli o Ramses