söndag 8 maj 2011

Redan 9 dagar!

Nu börjar valparna minsann bli stora! Ja, det är väl en sanning med modifikation; man skulle väl kunna säga att de är ungefär 20 cm långa (plus svans) och 5 cm breda (över magen när de ligger). De har alla i princip dubblat sin vikt vilket är det normala för en vecka gamla valpar.

När de äter är det huggsexa!

Kola har nio spenar men det är inte alltid alla får tag på en i vilket fall - det gäller ju att de skall få plats och de understa spenarna är inte alltid lätta att komma åt. Särskilt inte om någon valp lagt sig längs med Kola i stället för rakt ut som på bilden.
På bilden har alla valparna hittat en matplats i alla fall. "Nej, nej!" säger ni då för ni ser bara fem valpar - eller hur? Jodå - en valp ligger under de två valparna längst till höger. Titta noga så kan ni nog skymta den!
(PS! Om ni trycker på bilden så blir den större!)

Efter maten så är man så trött så att man bara dånar! I vilken ställning som helst!
Det här är den lilla tiken - hon börjar bli riktigt stor hon också!
Om ni undrar varför hon är kletig runt munnen så beror det på att hon och några andra valpar fått en pasta med nyttiga bakterier för jag tyckte att de var lite lösa i magen. Det är bäst att vara snabb för riktig diarré kan vara farligt för så här små valpar eftersom de torkar ut snabbt - precis som nyfödda bebisar. Nu är valparna bra i magen igen verkar det som. :D

Idag har förresten några valpar tagit några stapplande små steg! Ja, det är verkligen bara precis att de lyckas sträcka på benen och gå några steg sedan blir det att kravla sig fram igen. Någon har också suttit lite - kanske ett misslyckat försök till att stå och gå?
De börjar bli lite sociala med varandra - nosar lite på varandra. Mycket mer kan de ju knappast göra än så länge eftersom de varken kan se, höra eller gå. ;)
Om några dagar så kommer de att börja öppna ögonen och bli bättre och bättre på att gå - det blir kul!

Här är några riktigt söta bonuskort!




Ha det gott i vårvärmen alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååårhhhhhhh, så fina och söta de är !!! Tusind tack för de fina fina bilder och inlägget Marianne, nu blir det en bra dag :o)
Utroligt så mycket som händer med valperna nu, SÅ kul och spänande att få följa med i!
...Och Kola´s ögon, alltså de är jag helt kär i, duktiga Kola !

Många hälsningar från oss,
/ Susanne.

Anna sa...

Underbart fina kort och underbart att läsa att de växer och mår bra :)