tisdag 10 februari 2009

5 dagar gamla!

Idag har det varit otroligt lugnt i valplådan! Det känns som om valparna har sovit hela dagen men de har förstås ätit då och då också. Kanske är det så att Kolas mjölk stabiliserats nu så att de får en ordentlig dos snabbt och sedan är de nöjda. I kväll blev till och med Kola lite rastlös - hon ville vara ute med oss i soffan men ville också ge valparna mat... det var bara det att de sov hela kvällen! Så hon sprang lite fram och tillbaks... "är de vakna nu!?" "Neej... ja, då lägger jag mig väl i soffan en stund." Tillbaka in i valprummet; "Men nu då!".... "Nähe...". Lufsar ut i vardagsrummet; "Ja, jag kan ju ligga lite här i hundsängen - det var länge sedan!" Och så höll det på - hon låg inte mer än 10-15 minuter innan hon ville snegla in i valprummet igen.

Till slut fick hon kvällsmålet och så tog vi vår sista promenad - sedan gick hon och lade sig hos valparna! Till slut!

På kortet nedan ligger den vetefärgade tiken och hanen och en av de röda tikarna och gonar sig.
Den vetefärgade hanen har återigen hamnat på rygg! Detta är inte hans favoritposition! Kanske för att han ibland har lite svårt att ta sig ur den - mjuka fällar och lite väl mycket mage är inte den bästa kombinationen alla gånger.



Den vetefärgade hanen är den som är riktigt temperamentsfull än så länge. Är det något som hindrar honom så skriker han mycket högt och irriterat - tex om han hamnat på rygg!
De andra är pigga och framåt och mycket envisa men de ger inte många ljud ifrån sig. När någon piper eller skriker så kan man vara ganska säker på att det är den lille hanen.

Till sist!
Grattis Lena och Gerry (kennel Miketo's) till fina Choice's utmärkelse "Årets avelstik 2008"!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hihi, lille stackaren! :-)