tisdag 9 oktober 2007

Morrten & Rana-hälsning!


Hej på er! Nuså har jag också blivit bloggare, jättekul!! Tack för inbjudan till er! Kika in tillbaka och läs om allt möjligt hos oss!!
Med Morrten är det toppenbra, han blev som tokig i morse på promenaden, det var ju första frosten! Ibland är han bara för hmm... fjollig! Skulle ett litet grässtrå peta honom i magen eller ett litet barr killa honom på nosen hoppar han rakt upp och så i luften byter han riktning rätt ut åt sidan, döfjompig!! (Skulle han varit människa lovar jag att han skulle skrikit iiihhh!!) Att ljungen uppe i berget var frostig visste han inte hur han skulle hantera riktigt, han började fyrkansthoppa men det blev väl för jobbigt så till slut frustade han bara och fortsatte att gå! Rana stod och glodde på honom och undrade vad i hela friden han höll på med. Ljung som är så skönt att rulla sig i menar ju hon...

Med Rana är det väl egentligen sådär, ska iväg till Dingle och röntga henne idag. Hon tappar bakbenen ibland när vi går, troligtsvis ålderkrämpor men hon har ju haft så många tumörer att man vet ju inte. Lika bra att kolla, hon blir ju tio år i februari. Otroligt vad tiden går!

I bland tycker hon nog att Morrten är bedrövligt jobbig, han är som en igel, sätter sig som en smäck i halsen på henne, jagar henne, biter i haserna eller till och med i svansen!! :-) men efter sista veterinärbesöket så har hon börjat få smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter och då orkar hon igen både att busa och faktiskt tukta illbattingen litegrann...
I slutet av oktober verkar det bli en agilitykurs för raggsockan (alias Morrten) jag tror det kommer att passa herr'n alldeles förträffligt! Han behöver få använda sin hjärna till något annat än bara boxerjakt :-) Hoppas bara på att det finns plats för oss!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Fick reda på för en stund sedan att vi kommit med på agilitykursen! Nu 17 ska det bli träna av!! :-)

Bettan sa...

HEEEEEEEEEEEEJ!!!!!! Åh, så kul att ni dyker upp! Mina tonåringar saknar Morrten mycket, han har satt djupa spår i vår familj. *garvar* Och i trädgården... och inne...
Blev glad att läsa att Rana hänger med och är såpass bra.
Hoppas ni har möjlighet att hälsa på någongång!
*kram*
Lisbeth

Marianne sa...

Så roligt med en liten rapport från Morrten! Som du nog har kunnat läsa så är även hans syskon lite halvvilda. Kola förpestar livet för Ginny och Dippen här hemma men som tur är har hon ju fått en lekkamrat som är mer på hennes nivå - Citrus.
Morrten ser väldigt gosig ut på kortet - och det gör ju Rana också. Hoppas att det kan hålla ett tag till med henne.

PS! Nu får vi kanske agilityrapporter framöver!
Kram//Marianne

Christina sa...

Kul att se Morrten igen! Jag hade allvarliga funderingar på att bli Morrtens matte förra sommaren. Han var ju så otroligt charmig då, och säkert ännu charmigare nu. Men jag insåg min begränsning och att det inte skulle bli så kul för en liten valp med en matte som inte riktigt hade tid. Dessutom tyckte Sally att han var liiite tjatig ibland. Men man vet aldrig! Det kanske blir en vovve till en vacker dag. Marianne och Lisbeth verkar ju ha en fantastisk förmåga att lyckas med sina valpar. Ska diskutera saken med Sally!
Killa Morrten bakom örat från mig!
Christina